Kategóriák
Borostyán karlánc
2.990 Ft

Borostyán karlánc

2.990 Ft
Gumis borostyán karlánc.
Gyártó: Ásványcenter

Leírás

Milyen ásvány ez? Az ásványról...

A borostyán a Pinus succinifera fenyő fosszilis, megkeményedett, 50 millió évvel ezelőtt keletkezett gyantája. Főként sárga és barna színben jelenik meg, néha találkozhatunk bennük rovar- vagy növényi elemek zárványaival. Jelentős lelőhelyei: Oroszország, Lengyelország, Dominikai Köztársaság.

Mire jó?

A borostyán a gyermekek védő köve. Ajánlott már 2-3 hónapos korban a gyermekek közelében tartani, akár valamilyen nyaklánc-karlánc vagy medál formájában. Fájdalomcsillapító hatásának köszönhetően, ajánlott a gyermekek fognövekedése során alkalmazni. (A borostyán teljesen veszélytelen, tulajdonképp emészthető anyag, az ókortól napjainkig az emésztés könnyítésére, táplálékkiegészítőként porítva fogyasztották, tehát ha lenyel egy darabot belőle bárki, semmilyen problémát nem okozhat.) A borostyán véd a gyermekkori betegségektől; jó hatással van a különböző bőrbetegségekre és mivel a fejbőr is bőr, a borostyán alkalmas korpásodás ellen is, valamint az influenza és a megfázás kellemetlenségeinek enyhítésében is segít. A testhő hatására illóolajok válnak ki belőle, melyeknek nyugtató, fájdalomcsillapító hatásuk van, mindezek következtében elősegíti a sebek gyógyulását is. Használják például reumatikus panaszok, ín- és izületi gyulladások, váll- és nyakmerevedés, a gerincoszlop problémái és megbetegedése, lumbágó és csípőizületi gyulladás esetében. Gyakran megszünteti a stressz okozta fejfájást és a migrént, valamint ideges eredetű szívpanaszokra is hatékony.

Hogyan alkalmazzuk?

A testhő hatására illóolajok válnak ki a fosszilis fenyőgyantából, melyeknek nyugtató, fájdalomcsillapító hatásuk van. Ezért célszerű ékszer formájában viselnünk, de meleg vizes borogatást is készíthetünk belőle. A borostyán teljesen veszélytelen, tulajdonképp emészthető anyag, az ókortól napjainkig az emésztés könnyítésére, táplálék-kiegészítőként szokták porítva fogyasztani, de mivel szemenként van csomózva a lánc, ha véletlenül elszakadna, egynél több szemet nem is tudna lenyelni a baba.  

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.