Kategóriák
Csakra mala lánc tejkvarc
3.990 Ft

Csakra mala lánc tejkvarc

3.990 Ft

80 cm-es gumis, nyakláncként és akár karláncként is használható csakra mala lánc. A formára csiszolt csakra ásványok mellett (gránát, karneol, aventurin, krizopráz, jáspis, lápisz, ametiszt) hegyikristály (tejkvarc) alkotja a láncot. A láncon egy virágzó lótusz található. A mala ékszerek különös, spirituális erővel bírnak, mely a nyugodt lelkiállapotot segíti. Általában 108 szemből fűzik és a közepére tesznek egy medált, amit "guruszemnek" is neveznek.

Gyártó: Ásványcenter

Leírás

A csakrák testünk energia központjai. Olyan helyek, ahol különösen erősen érezzük az energiáinkat, itt dolgozzuk fel a külvilág impulzusait. Kommunikációs központoknak, energia generátoroknak, az emberi test erőközpontjainak tekinthetjük őket. A csakra szó szanszkrit eredetű, amely India és a Himalája ősi szent nyelve volt. Jelentése: kerék, energiaörvény. A 7 csakra: 1. korona csakra, 2. homlok csakra/harmadik szem csakra, 3. torok csakra, 4. szív csakra, 5. napfonat csakra, 6. szakrál csakra, 7. gyökér csakra.

A lótuszvirágot számos kultúrában az egészség, a tisztaság, a felvilágosodás, a megújulás és az újjászületés szimbólumaként tartják számon. A buddhisták szerint többször is szükséges újraszületni, csiszolni és tisztítani a lelkünket, míg el nem jutunk a Nirvánába. (A legmagasabb rendű tudatállapot, melyet az ember képes elérni.) Az ember Nirvánába való jutásának pillanatát a lótuszvirág iszapból való feltörése és virágzása szimbolizálja, sok különböző hitrendszerben a víz az anyagi világ vagy fizikai birodalom megtestesítője. Ebből kifolyólag Buddhát némelykor lótuszvirágon ülve ábrázolják, egy olyan személyt jelképezve, aki legyőzte az anyagi világ fájdalmait és megvilágosult, csakúgy, mint a lótuszvirág, mely a piszkos, iszapos mocsarakban növekszik, de képes a víz felszínére törni és gyönyörű virágot produkálni. Sok hindu istent lótuszvirágon ülve vagy állva ábrázolnak.

A hegyikristályról...

A hegyikristályt (tejkvarc - A hegyikristály "tömöttebb" változata.) omnipotens ásványnak, azaz mindenre jó, mindenre alkalmazható ásványként tartjuk számon. Kiváló immunrendszer-erősítő, bizonyos kultúrákban már az ókorban is "kihasználták" az ásványnak ezt a tulajdonságát. A samanisztikában "világító kő"-nek, a látnoki képesség eszközének tartják, mely a látható és láthatatlan közötti közbenső szintet képviseli. A navajók hite szerint a hegyikristály idézte elő, hogy a Nap az első sugarait a Földre vesse. Fokozza az akaraterőt, elősegíti a pozitív gondolkodást.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.