Kategóriák
Fatima keze medál rózsakvarccal
2.490 Ft

Fatima keze medál rózsakvarccal

2.490 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Választott szín:

Fatima keze medál rózsakvarccal. A medál magassága: 3 cm; szélessége: 2,2 cm. Anyaga: nikkelmentes fém ötvözet.

Gyártó: Ásványcenter

Leírás

Milyen ásvány ez? Az ásványról...

A rózsakvarc a legismertebb ásványok közé tartozik. Nevét színéről kapta, melyet a beépülő mangán és titán okoz. Főként tömeges állapotban található, nagyon ritka a kristályos változata és ha elő is fordul, nagyon minimális kristályok. Jelentős lelőhelyei: Madagaszkár, Brazília, Oroszország.

Mire jó?

A rózsakvarc a három általános erősítő ásvány egyike. (hegyikristály, ametiszt) A kismamák és kisgyermekek védőköve. Különböző női betegségek megoldására is jótékonyan hat, valamint a terhesség folyamán kifejezetten ajánlott használata. Bőrproblémák esetén is javasolt a használata, ugyanis enyhít a bőrproblémák okozta fájdalmakat. Mangán, titán és szilícium tartalmának köszönhetően vérszegénység esetén jótékony hatást fejt ki a betegség okozta problémákra. A rózsakvarc a szeretet köve, a nyugalom jelképe az ásványok között. A rossz időszakok idején, segítségével az ember képessé válhat átértékelni a szépség fogalmát. Ha rossz kapcsolatba kerül valakivel, ha kavarognak a gondolatok a fejében, ez a kő segít kiüríteni a negatív gondolatokat és visszaállítja a helyes ítélőképességet.
A rózsakvarc a bika és a mérleg csillagjegy szerencseköve.

Fatima keze szimbólum...

A Fatima keze az egyik legősibb szimbólum, története a mezopotámiai kultúrához vezethető vissza (Kr.e. 3000-től). Úgy vélték, hogy a szimbólum véd az ártó, „ördögi” erőktől és áldást és szerencsét hoz viselőjének. A középkorban jóslásra, illetve sorselemzésre használtak. Az ábécé összes betűjét tartalmazza, így bárkinek megmutatja a sorsát. Eredetileg az arab világban jelent meg, ahol Fatima Mohamed próféta lánya volt. Jótékonysága és tisztasága miatt a "tiszta szűz" nevet kapta. A jobb kezet mutatja, mely az erélyességet szimbolizálja, az ujjak pedig a család egy-egy tagját.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.