Termékek Menü

Gyógyító ásványok

Vannak olyan kövek, melyek általánosak, azaz bármely csillagjegyben született valaki, mindegyik csillagjegyhez társulnak, energiát, védelmet, határozottságot biztosítanak tulajdonosuknak. Ezek a drágakövek a következők, amit mindenkinek érdemes magánál tartani: a hegyikristály, az ametiszt, a rózsakvarc és a tejkvarc. Mind a négy ásvány általános erősítő, rengeteg területre kiterjed jótékony hatásuk. Mindezek mellett fontos az is, hogy egy olyan ásvány is legyen a birtokunkban, melyet mi Magunk választottunk. Ez azért lényeges, mert a lelki alkathoz legközelebb álló kő úgymond „megszólítja” azt, aki keresi a számára legmegfelelőbb darabot. A csillagjegyünkre jellemző szerencsekövek, attól függően, hogy milyen elemek és nyomelemek építik fel őket, más-más amplitúdójú rezgéseket bocsátanak ki, és a testünkkel való érintkezéskor más-más, parányi mennyiségű elemet adnak át a bőrünkön keresztül. A rezgések, az átadott elemek segíteni tudják szervezetünket a betegségek leküzdésében. Használjuk őket, legyenek a környezetünkben, mert erősítik mind testünket, mind lelkünket. Ám nemcsak csillagjegyünk kövei segítenek minket. Már az ókor emberei is sokféle ásványt alkalmaztak a gyógyulás érdekében, melyek számunkra, késői utódoknak is fontosak.

Fontos tudni, hogy az ásványok, drágakövek gyógyító hatása nem helyettesíti az orvosi, gyógyszeres kezelést, csak kiegészíti azt, javítja a kezelés hatásosságát. De azt is jegyezzük meg, hogy csillagjegyünk kövei, ha állandó érintkezésben vagyunk velük, sok betegség kialakulását akadályozzák. Köveinket viselhetjük ékszerként, tarthatjuk magunknál használati vagy dísztárgyként, ott lehet a kezünkben csiszolt vagy csiszolatlan formában, bármelyik megoldás jó.

A különböző drágakövek és ékkövek jótékony hatásukat abban az esetben fejtik ki, ha érintkeznek velünk, a környezetünkben vannak. Azonban van néhány különösen hatásos, ajánlott technika az ásványok „használatára”.

  • Ékszerként viselve

  • Ital és fürdővíz energizálás (A megtisztított és energiával feltöltött követ helyezzük az italunkba, illetve a fürdővizünkbe.)

  • Párna alá helyezve

  • Kézbe fogva (Főként marokkővel, relaxáció közben.)

  • Gyógyítandó testrészre helyezve

Az ásványokat használat előtt érdemes megtisztítani: A követ fél órára tegyük tiszta, mindenféle tisztítószertől mentes vízbe, csak a kezünkkel öblítsük át, majd puha, lehetőleg fehér kelmén tegyük ki a napfényre, illetve holdfényre fél órára. Így a kő megtisztul, és energiával töltődik fel. Csak marokkövek esetén érdemes alkalmazni ezt a módszert, ékszerek esetén puha kelmével tisztítsuk meg az ékszer ásvány részeit.