Kategóriák
Kalcedon karkötő
890 Ft

Kalcedon karkötő

890 Ft

Erős, gumis karkötő. A karkötőket akár egymás mellett is, bármelyik karon lehet hordani. A karkötők használata azért célszerű, mert folyamatosan ott vannak a kezünkön, így érintkezve a testünkkel. 

A kalcedon a bika, az ikrek és a nyilas csillagjegy szerencseköve.

Gyártó: Ásványcenter

Leírás

Milyen ásvány ez? Az ásványról...

A kalcedonok az oxid ásványok közé, a kvarccsoportba tartoznak. A kvarccsoport üvegfényű ásványaival szemben (ametiszt, hegyikristály) legfőbb jellemzőjük, hogy természetes állapotban viaszfényűek vagy mattok. Nevüket valószínűleg egy török városról kapták. Leggyakrabban kék színben jelenik meg. Legjelentősebb lelőhelyei: Brazília, Madagaszkár, USA, Románia.

Mire jó?

A kalcedon rendkívül sokoldalú ásvány. Jó hatással van a mirigyekre, főként a pajzsmirigyre. Légúti és légzőszervi megbetegedések, valamint influenza esetén is ajánlott alkalmazása. Fogyókúra esetén segíti a kitartás, az elhatározás megtartását. Kiváló relaxáló kő, nyugtatja az idegeket, idegrendszeri problémák esetén is gyakran használják.

Az ásvány és a csakrák kapcsolata...

A kalcedon a torokcsakrához kapcsolódik, a torokcsakra köve. A torok területén kialakuló gátlásokat feloldó, felszabadító kő; ezért nevezik gyakran a szónokok kövének.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.