Termékek Menü

Kalcedon üvegcse

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
590 Ft

Kalcedon üvegcse, mely használható medálként, kulcstartóként és szerencsehozó díszként is. Magassága 4,5 cm.

Leírás

Milyen ásvány ez? Az ásványról...

A kalcedonok az oxid ásványok közé, a kvarccsoportba tartoznak. A kvarccsoport üvegfényű ásványaival szemben (ametiszt, hegyikristály) legfőbb jellemzőjük, hogy természetes állapotban viaszfényűek vagy mattok. Nevüket valószínűleg egy török városról kapták. Leggyakrabban kék színben jelenik meg. Legjelentősebb lelőhelyei: Brazília, Madagaszkár, USA, Románia.

Mire jó?

A kalcedon rendkívül sokoldalú ásvány. Jó hatással van a mirigyekre, főként a pajzsmirigyre. Légúti és légzőszervi megbetegedések, valamint influenza esetén is ajánlott alkalmazása. Fogyókúra esetén segíti a kitartás, az elhatározás megtartását. Kiváló relaxáló kő, nyugtatja az idegeket, idegrendszeri problémák esetén is gyakran használják.

Az ásvány és a csakrák kapcsolata...

A kalcedon a torokcsakrához kapcsolódik, a torokcsakra köve. A torok területén kialakuló gátlásokat feloldó, felszabadító kő; ezért nevezik gyakran a szónokok kövének.

Hogyan alkalmazzuk?

Minden formában ajánlott az alkalmazása, különösen ékszerként (nyakláncként) viselve, valamint bármilyen kalcedonból készült tárggyal, ékszerrel italt energizálni vele.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!