Oldalunkon cookiekat használunk, hogy minél jobban hozzád illő felhasználói élményben legyen részed. További részletekért kattints ide!

Kategóriák
Kalcedon üvegcse

Kalcedon üvegcse

Kalcedon üvegcse, mely használható medálként, kulcstartóként és szerencsehozó díszként is. Magassága 4,5 cm.

Gyártó: Ásványcenter

Leírás

Milyen ásvány ez? Az ásványról...

A kalcedonok az oxid ásványok közé, a kvarccsoportba tartoznak. A kvarccsoport üvegfényű ásványaival szemben (ametiszt, hegyikristály) legfőbb jellemzőjük, hogy természetes állapotban viaszfényűek vagy mattok. Nevüket valószínűleg egy török városról kapták. Leggyakrabban kék színben jelenik meg. Legjelentősebb lelőhelyei: Brazília, Madagaszkár, USA, Románia.

Mire jó?

A kalcedon rendkívül sokoldalú ásvány. Jó hatással van a mirigyekre, főként a pajzsmirigyre. Légúti és légzőszervi megbetegedések, valamint influenza esetén is ajánlott alkalmazása. Fogyókúra esetén segíti a kitartás, az elhatározás megtartását. Kiváló relaxáló kő, nyugtatja az idegeket, idegrendszeri problémák esetén is gyakran használják.

Az ásvány és a csakrák kapcsolata...

A kalcedon a torokcsakrához kapcsolódik, a torokcsakra köve. A torok területén kialakuló gátlásokat feloldó, felszabadító kő; ezért nevezik gyakran a szónokok kövének.

Hogyan alkalmazzuk?

Minden formában ajánlott az alkalmazása, különösen ékszerként (nyakláncként) viselve, valamint bármilyen kalcedonból készült tárggyal, ékszerrel italt energizálni vele.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.