Termékek Menü

Natúr ametiszt kristály medál

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.500 Ft

Természetes, feldolgozatlan ametiszt medál aranyszínű foglalatban. A természetes, feldolgozatlan ásványok mindig elegáns megjelenést biztosítanak tulajdonosának és jótékony hatásaikat is át tudják adni. Mérete: 3,5 x 2,5 cm. (A további képek között egyenként is megtekintheti a medálokat.)

Kapható választék:
Foglalat színe:

Leírás

Milyen ásvány ez? Az ásványról...

Az ametiszt a kvarccsoport legismertebb és legkedveltebb ásványa. Színét a mangán, illetve a vas-titán adja. Kristályai mindig valamilyen alapra nőttek, általában a kristálycsúcsok a legerőteljesebb színűek. Jelentős lelőhelyei: Brazília, Uruguay, Madagaszkár, Namíbia.

Mire jó?

"Az ametiszt elűzi a gonoszt és élesíti az elmét" (Leonardo da Vinci). Da vinci szavai is jelzik, hogy már a középkorban is kiemelt szerepe volt az ametisztnek az ásványok között. Legkedveltebb szerencsekő: szerencsét hoz és véd a rontásoktól. Az ókeresztény egyházban is hittek az ametiszt józanító tulajdonságában. Az ametisztet a püspökeik számára elérendő, emelkedett lélek szimbólumává tették, és hamarosan a püspöki jelvények közé került az ametisztgyűrű. Az ókori görögök azt hitték, ha ametisztcsészéből isszák a bort, az megvédi őket a részegségtől, ezért a kártékony hatások ellen védő ásványok egyike. A memória javítójának, kiváló akaraterő fokozó ásványnak tartják. Jótékonyan hat cukorbetegségre, elhízásra, valamint a hegyikristály és a rózsakvarc mellett az egyik legfontosabb immunrendszert erősítő ásvány.

Az ametiszt a kos, nyilas, skorpió, halak csillagjegy szerencseköve.

Hogyan alkalmazzuk?

Az ametisztet is bármilyen formában alkalmazhatjuk, ékszerként, dísztárgyként és marokkőként kifejezetten ajánlott használatuk. 

További képek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!