Csakra mala lánc howlit

3.990 Ft

90 cm-es gumis, nyakláncként és akár karláncként is használható csakra mala lánc. A formára csiszolt csakra ásványok mellett (ametiszt, lápisz, türkinit, unakit, citrin, karneol, jáspis) howlit és mohaachát alkotja a láncot. A láncon egy virágzó lótusz található. A mala ékszerek különös, spirituális erővel bírnak, mely a nyugodt lelkiállapotot segíti. Általában 108 szemből fűzik és a közepére tesznek egy medált, amit "guruszemnek" is neveznek.

Leírás

A csakrák testünk energia központjai. Olyan helyek, ahol különösen erősen érezzük az energiáinkat, itt dolgozzuk fel a külvilág impulzusait. Kommunikációs központoknak, energia generátoroknak, az emberi test erőközpontjainak tekinthetjük őket. A csakra szó szanszkrit eredetű, amely India és a Himalája ősi szent nyelve volt. Jelentése: kerék, energiaörvény. A 7 csakra: 1. korona csakra, 2. homlok csakra/harmadik szem csakra, 3. torok csakra, 4. szív csakra, 5. napfonat csakra, 6. szakrál csakra, 7. gyökér csakra.

A lótuszvirágot számos kultúrában az egészség, a tisztaság, a felvilágosodás, a megújulás és az újjászületés szimbólumaként tartják számon. A buddhisták szerint többször is szükséges újraszületni, csiszolni és tisztítani a lelkünket, míg el nem jutunk a Nirvánába. (A legmagasabb rendű tudatállapot, melyet az ember képes elérni.) Az ember Nirvánába való jutásának pillanatát a lótuszvirág iszapból való feltörése és virágzása szimbolizálja, sok különböző hitrendszerben a víz az anyagi világ vagy fizikai birodalom megtestesítője. Ebből kifolyólag Buddhát némelykor lótuszvirágon ülve ábrázolják, egy olyan személyt jelképezve, aki legyőzte az anyagi világ fájdalmait és megvilágosult, csakúgy, mint a lótuszvirág, mely a piszkos, iszapos mocsarakban növekszik, de képes a víz felszínére törni és gyönyörű virágot produkálni. Sok hindu istent lótuszvirágon ülve vagy állva ábrázolnak.

Az howlitról és a mohaachátról...

Az achátok főként az érzékszervi megbetegedések gyógyulását segítik elő, ugyanakkor mint minden kvarccsoportba tartozó ásvány kiváló, immunrendszer-erősítők. A szemes achát, ahogy a nevében is hordozza, látásproblémák esetén is hatásos lehet. Előszeretettel alkalmazzák fog- és csontrendszeri megbetegedésekre is. Az achátok gondolattisztítok, segítenek koncentrálni (pl.: olvasási zavarok megoldására is jótékonyan hat). Gondolattisztító hatásának köszönhetően depresszió és letargia ellen is alkalmazható. Az achát a bika, szűz és bak csillagjegyek szerencseköve.

A howlit segíti a fogyást, salaktalanítást, csökkenti a folyadékraktározás. Pajzsmirigyproblémák és izom és izületi problémák esetén is javasolt a használata. A howlit a nyugalom köve. Megnyugtatja a testet és a lelket egyaránt, kiváló relaxáló kő, az ásványokkal való relaxáció elengedhetetlen kelléke.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!