Kategóriák
Jáde angyal medál
990 Ft

Jáde angyal medál

990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Választott szín:

Domború angyal medál jádéból. Mérete: 3 cm x 2,5 cm.

A jáde ásványnak tulajdonított legfontosabb jótékony hatások:

  • vesebántalmakra, hólyagproblémákra
  • sav-bázis háztartás egyensúlyban tartása
  • méreganyagok kiválasztása és elvezetése
  • elhízásra
  • idegek erősítése, feszültség és kimerültség esetén élénkítő
  • belső béke és nyugalom elérése
Gyártó: Ásványcenter

Leírás

Milyen ásvány ez? Az ásványról...

A jade neve az amerikai spanyol megszállásra vezethető vissza, a piedra de ijada szóból ered. Jelentése „lágyékkő”, ugyanis vesebántalmak elleni védőkőként és gyógyszerként tekintettek az ásványra. A jade rendkívül kedvelt alapanyag még ma is, régebben fegyvereket, használati tárgyakat készítettek belőle, ma főként ékszerek alapanyagának szolgál. Amerika felfedezése előtt, az azték, a maja és az inka kultúrában óriási jelentőséget tulajdonítottak a kőnek, szent kőként tekintettek rá. Ezt tükrözi Montezuma azték uralkodó szavai is, a spanyol hódítókkal való találkozáskor: „Hála Istennek, csak az arany és az ezüst kell nekik, nem ismerik a jadét!”. Jelentős lelőhelyei: Kína, Közép-Amerika. A jade más színben is megjelenik, gyakoriak a kereskedelemben a sárga jadék, melyek ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az ismert zöld színű jade.

Mire jó?

A jade kiválóan alkalmazható vesebántalmak és hólyagproblémák ellen. Nemcsak a sav-bázis háztartást tartja egyensúlyban, hanem a vízháztartást is. Emellett segít a méreganyagok kiválasztásában és elvezetésében, ezért remekül használható elhízás ellen is. A jade erősíti az idegeket, feszültség és kimerültség esetén élénkítő hatású, a feszültség és az oldottság közötti kiegyensúlyozottság érzését kelti. Visszaadja a belső békét és nyugalmunkat.

Az angyalok kultúráktól, hittől és szemléletmódtól függetlenül bármely mitológiakörben megjelenhet. Az angyalok arámi, héber, perzsa, latin és görögül is hírnököt jelent. Ők alkotják a hidat az emberek és az adott vallás istene között. Leginkább Isten üzenetét hozták el az emberiségnek, vagy az általa kiválasztottnak. Az angyalokról általánosságban szellemi szolgáló lényként írják le, akiket az istenük arra teremtett, hogy az ő akaratának engedelmeskedjen. A köztudatban (mint őrangyalok) pozitív alakként képzelik őket, de hatalmuknak kettős éle van. Ha kell, a mennyei seregek élén harcolnak és küzdenek a gonosz ellen, illetve „diplomatikus“ eszközökkel büntetik meg a kárhozottakat. Ugyanez megjelenik az ábrázolásukban. Van, mikor kicsi, pufók, meztelen, szárnyas fiúknak ábrázolják (Cupido-féle ábrázolás) vagy nagy fehér szárnyakkal, hatalmas testalkattal, kissé félelmetes módon. Motívumhálózatok annyira kiterjedt, hogy hierarchikus rendszerük is megvan. A szeretet, a béke, a harmónia szimbólumai.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.