Kategóriák
Ametiszt ajándék szett
12.350 Ft
9.990 Ft

Ametiszt ajándék szett

12.350 Ft
9.990 Ft
Kapható választék:
Karkötő mérete:

Ametiszt ásványokból készült ajándék szett. Az ametiszt a három általános erősítő ásvány egyike, s a legkedveltebb ásványok közé tartozik. Nem is csoda, hiszen számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Kiváló immunrendszer erősítő és méregtelenítő kő. Segít a negatív gondolatok elűzésében és védelmezi tulajdonosát. "Az ametiszt elűzi a gonoszt és élesíti az elmét" (Leonardo da Vinci).

A szett tartalma: 1 db nyers marokkő, 1 db csiszolt marokkő, 1 db ásvány függő medál (ajándék bőrszíjjal), 1 pár bedugós 0,8 cm-es fülbevaló, 1 db életfa medál nikkelmentes fém foglalatban és 1 db választható méretű 0,8 cm-es golyókból álló csiszolt karkötő.

(Ammenyiben a karkötőből egyedi méretet szeretne, rendelésnél a megjegyzésbe tudja beírni a kívánt méretet)!

+ Ajándékdoboz: szélesség 9 cm; hosszúság 8,9 cm; mélység 2,6 cm. A doboz belseje velúrozott szivacs (fekete).

Gyártó: Ásványcenter

Leírás

Az ásványok méretei:

  • nyers marokkő: kb. 5 cm x 3 cm
  • csiszolt marokkő: kb. 3 cm x 2 cm
  • függő medál: 3,5 cm x 1,5 cm, ajándék bőrszíj: 50 cm hosszú, hosszabbító résszel
  • fülbevaló pár: 0,8 cm
  • életfa medál nikkelmentes fém foglalatban: 3,5 cm x 2,6 cm
  • 0,8 cm-es golyókból álló csiszolt karkötő: választható méret

Milyen ásvány ez? Az ásványról...

Az ametiszt a kvarccsoport legismertebb és legkedveltebb ásványa. Színét a mangán, illetve a vas-titán adja. Kristályai mindig valamilyen alapra nőttek, általában a kristálycsúcsok a leg erőteljesebb színűek. Jelentős lelőhelyei: Brazília, Uruguay, Madagaszkár, Namíbia.

Mire jó?

"Az ametiszt elűzi a gonoszt és élesíti az elmét" (Leonardo da Vinci). Da vinci szavai is jelzik, hogy már a középkorban is kiemelt szerepe volt az ametisztnek az ásványok között. Legkedveltebb szerencsekő: szerencsét hoz és véd a rontásoktól. Az ókeresztény egyházban is hittek az ametiszt józanító tulajdonságában. Az ametisztet a püspökeik számára elérendő, emelkedett lélek szimbólumává tették, és hamarosan a püspöki jelvények közé került az ametisztgyűrű. Az ókori görögök azt hitték, ha ametisztcsészéből isszák a bort, az megvédi őket a részegségtől, ezért a kártékony hatások ellen védő ásványok egyike. A memória javítójának, kiváló akaraterő fokozó ásványnak tartják. Jótékonyan hat cukorbetegségre, elhízásra, valamint a hegyikristály és a rózsakvarc mellett az egyik legfontosabb immunrendszert erősítő ásvány.

Az ametiszt a kos, nyilas, skorpió, halak csillagjegy szerencseköve.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.